Tietosuojaseloste

TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolaki (523/1999) 10 § ja 24 §

1. Rekisterinpitäjä
Rekisterinpitäjä: Sopivasti Oy
Osoite: Mäenpääntie 457, 62200 Kauhava
Sähköposti: asiakaspalvelu@sopivasti.fi

2. Rekisteröidyt
Rekisterissä käsitellään Sopivasti Oy:n asiakkaiden, potentiaalisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden työntekijöiden tietoja (jäljempänä ”Rekisteröity”).

3. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja käyttötarkoitus
Rekisterin käyttötarkoituksena on Rekisteröityjen henkilötietojen ajantasainen hallinta asiakkuuden aikana, asiakassuhteen hoito, asiakasviestintä ja markkinointi sekä tuotetakuisiin liittyvien dokumentaatioiden hallinta.

Henkilötietojen käsittely perustuu yksityisasiakkaiden osalta asiakkaan suostumukseen ja asiakasyritysten työntekijöiden osalta oikeutettuun etuun sopimuksien täytäntöönpanossa sekä lainsäädännölliseen velvoitteeseen ylläpitää rekisteriä.

4. Käsiteltävät henkilötiedot
Asiakasrekisterissä käsitellään seuraavia Rekisteröityjen henkilö- ja yhteystietoja:
– nimi
– osoite
– sähköpostiosoite
– puhelinnumero
– tehtävänimike ja/tai rooli yrityksessä

5. Säännönmukaiset tietolähteet
Henkilötietoja kerätään Rekisteröidyltä itseltään.

6. Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva
Sopivasti Oy käyttää digitaalisia palveluja henkilötietojen tallentamiseen ja käsittelyyn.
Sopivasti Oy:n tietoliikenneverkko ja digitaaliset sovellukset on suojattu palomuurilla ja salasanoilla, ja sen valvonnasta ja ylläpidosta on huolehdittu.

7. Henkilötietojen säännönmukaiset luovutukset ja siirrot
Henkilötietoja voidaan luovuttaa Sopivasti Oy:n yhteistyökumppaneille Sopivasti Oy:n asiakassuhteisiin ja sopimuksiin liittyvien toimenpiteiden ja toimituspalveluiden toteuttamiseksi.

Henkilörekisterin teknisen ylläpidon toteuttava Sopivasti Oy:n yhteistyökumppani voi siirtää henkilötietoja soveltuvan yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön ja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

8. Henkilötietojen siirrot EU:in tai ETA:an
Sopivasti Oy voi käyttää henkilötietojen käsittelyssä palveluntarjoajia, jotka sijaitsevat EU:n tai ETA:n alueella. Henkilötietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle toteutetaan Rekisteröidyn antamalla suostumuksella.

9. Henkilötietojen säilytysaika
Sopivasti Oy säilyttää henkilötietoja niin kauan, kuin se on tarpeen käsittelytarkoitusten toteuttamiseksi tai lainsäädännön vaatiman ajan.

10. Alihankkijat ja yhteistyökumppanit
Sopivasti Oy:n alihankkijoille välitetään henkilörekisteritietoa valvotusti tiettyä nimettyä tarkoitusta varten ja ainoastaan työn suorittamista varten tarvittavat tiedot, kuten tuotteiden toimittamiseen ja laskuttamiseen liittyvät tiedot. Alihankkijoilla ei ole suoraa pääsyä Sopivasti Oy:n henkilörekistereihin.

Sopivasti Oy:n hankkimien ulkoistettujen palvelujen tarjoajien osalta on varmistettu Henkilötietolain toteutuminen salassapito- ja vaitiolosopimuksin.

11. Viranomaisyhteistyö ja poikkeamista tiedottaminen
Sopivasti Oy toimii vastuullisesti ja aktiivisesti noudattaen lainsäädännön mukaisia ohjeistuksia poikkeustilanteissa.

12. Rekisteröidyn oikeudet
Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa ja vaatia muutoksia itseään koskeviin tietoihin Sopivasti Oy:n rekistereissä Henkilötietolain mukaisesti.

Rekisteröidyn tulee esittää edellä mainitun oikeuden toteuttamista koskeva pyyntö tämän tietosuojaselosteen Tietopyynnöt ja tarkistusoikeus -kohdan mukaisesti.

13. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle
Jokaisella Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus asianomaiselle, mikäli Rekisteröity katsoo, että hänen henkilötietojaan ei ole käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

14. Tietopyynnöt ja tarkistusoikeus
Kaikki tietopyynnöt, tietojen tarkistuspyynnöt, tietojen tuhoamispyynnöt ja kysymykset tästä tietosuojaselosteesta sekä muut yhteydenotot tulee tehdä sähköpostitse asiakaspalvelu@sopivasti.fi -osoitteeseen.

15. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen
Sopivasti Oy pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä verkkosivuillaan https://Sopivasti.fi. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 28.04.2020.

YHTEYSTIEDOT:

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 10–14
Puhelin: 040 6784041
Sähköposti: asiakaspalvelu@sopivasti.fi

Osoite:
Sopivasti Oy
Kauhavantie 190
62200 Kauhava

Y-tunnus: 3008431-3

Ostoskorisi on tyhjä

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

Suodata tuotteita

Toimitusehdot

TILAUSTEN KÄSITTELY

Kauhavan varasto:
Käsittelemme arkisin tilaukset pääsääntöisesti 1-2 arkipäivän aikana.


Huom! Käsittelyajat EI sisälly toimitusaikaan!

Ennakkotilaukset:
Käsittelemme ennakkotilaukset pääsääntöisesti 24-48h sisällä ennakkotilaustuotteiden saapumisesta varastolle.

TOIMITUSAJAT

Kauhavan varasto:
Toimitusaika noin 1-3 arkipäivää

Ennakkotilaukset:
Ennakkotilaustuotteita tilatessa normaali toimitusaika (1-3 arkipäivää) ei päde. Kyseisten tuotteiden toimitusajankohta kerrotaan erikseen jokaisen ennakkotilaustuotteen tuotesivulla.

TOIMITUSTAVAT

Kauhavan varasto:

- MATKAHUOLTO, Noutopiste/pakettiautomaatti – hinta: 5,90eur (Seuranta)
Toimitus lähimpään noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. (R-Kioski, K-Market, pakettiautomaatti ja matkahuollon toimipisteet).
Toimitusaika arvio 1-3 arkipäivää.

- DB SCHENKER, Noutopistepaketti – hinta: 4,90eur (Seuranta)
Toimitus asiakkaalle lähimpään noutopisteeseen. (R-Kioski ja K-Market).
Toimitusaika arvio 2-4 arkipäivää.

- POSTI, Noutopiste/pakettiautomaatti – hinta: 5,90eur (Seuranta)
Toimitus lähimpään noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.
Toimitusaika arvio 1-3 arkipäivää.

- POSTI, Kotipaketti – hinta: 10,90eur (Seuranta)
Toimitus asiakkaalle kotiovelle.
Toimitusaika arvio 1-2 arkipäivää.

- MATKAHUOLTO, Kotipaketti – hinta: 9,90eur (Seuranta)
Toimitus asiakkaalle kotiovelle.
Toimitusaika arvio 1-2 arkipäivää.

Jos valitsemasi lokero tai pakettiautomaatti on täynnä kun pakettia jaellaan, niin silloin pakettisi jaellaan lähimpään vapaaseen noutopisteeseen.

Myyjällä on kuitenkin oikeus valita edullisin toimitustapa lähetyksille, jotka EIVÄT sovellu valitun toimitustavan kuljetukseen esim. lähetyksen koon, painon tai sisällön vuoksi.

Saat tilauksestasi tilausvahvistuksen sähköpostiisi heti tilauksen jälkeen, jossa ilmoitetaan että tilauksesi on käsittelyssä. Normaali käsittelyaika on noin 1-2 arkipäivää. (Tarkista tarvittaessa roskapostikansio, sillä joskus viestit saattaa eksyä sinne, ihan kenenkään pyytämättä! Joskus pitää dyykata tärkeitä dokumentteja talteen, niin kurjaa kuin se onkin!)

Mikäli ET pian tilauksesi vahvistamisen jälkeen jostain syystä saa tilausvahvistusta antamaasi sähköpostiosoitteeseen tarkasta että antamasi osoite on kirjoitettu oikein tilaukseen ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme. (Muista aina antaa toimiva sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, jotta pystymme tarvittaessa olemaan sinuun yhteydessä tilaukseen liittyen.)

Käsiteltyämme tilauksesi, saat sähköpostiisi ilmoituksen että ”Tilaus on toimitettu kuljetukseen”, sekä seurantanumeron lähetykselle. Tuotteesi on tällöin toimitettu valitun kuljetusyhtiön kuljetukseen.

ilmoitetut toimituskulut koskevat ainoastaan kotimaahan toimitettuja tuotteita. Ulkomaille ja Ahvenanmaalle toimitettavien tilauksien toimituskulut lasketaan tilausta käsiteltäessä kassalla, ja ilmoitetaan asiakkaalle.

TILAUKSEN SITOVUUS

Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun asiakas on tilaussivulla vahvistanut tilauksen. Kuluttajan tilauksen tekemisen jälkeen ei Sopivasti.fi:llä ole oikeutta muuttaa sopimusehtoja.

HINNAT

Voimassaoleva hinta on se, joka on Sopivasti.fi:n verkkosivuilla tilausta tehdessä. Valuuttana on euro (EUR tai €). Kaikki ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveroa tuotteen verokannan mukaisen määrän. Veroerittely näkyy tilausvahvistuksessa. Sopivasti.fi pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin, sekä varaa oikeuden kaupan purkamiseen/peruuttamiseen hinnoitteluvirheiden johdosta.

VAIHTO- JA PALAUTUS

Sopivasti.fi noudattaa Kuluttajansuojalakia ja Kuluttajaviraston verkkokauppaohjetta. Tämä tarkoittaa sitä että voit tutustua tuotteeseen rauhassa kotona ja sovittaa sitä tarvittaessa, kuten voisit tehdä normaalisti liikkeessäkin asioidessa. Jos tuote ei ole sopiva tai se ei vastaa tilaamaasi tuotetta; olet oikeutettu palauttamaan tuotteen 30 vuorokauden kuluessa tilauksen saamisesta. Palautuksesta pitää aina ensin ilmoittaa Sopivasti.fi asiakaspalveluun sähköpostilla. Yli 30 vuorokauden jälkeen palautetut palautukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Palautetuista tilauksista emme hyvitä toimituskuluja. Palautusoikeus EI koske avattuja ruoka- tai lisäravinnepakkauksia eikä hygieniatuotteita.

Palautettavan tuotteen ja tuotepakkauksen tulee olla käyttämätön, alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja jälleenmyyntikelpoinen. Mikäli näin ei ole, veloitamme tuotteen hinnan kaikkine kuluineen. Kaikki palautukset tarkistetaan!

OHJEET PALAUTUKSEEN SAAT ASIAKASPALVELUSTAMME SÄHKÖPOSTILLA. (asiakaspalvelu@sopivasti.fi)

Liitä palautettavaan tuotteen mukaan:
- Tilaajan nimi
- Tilausnumero
- Palautuksen syy

Muista ottaa palautuksesta kuitti/tosite itsellesi todisteeksi jos lähetys jostain syystä sattuu hukkumaan.

Hyvitämme tuotteen hinnan kun palautus saapuu varastollemme ja se on tarkistettu.

PALAUTUSOSOITE:
Sopivasti Oy
Kauhavantie 190
62200 Kauhava

NOUTAMATTA JÄÄNEET LÄHETYKSET

Asiakkaan noutamatta jääneet lähetykset palautuvat meille takaisin varastolle. Noutamaton lähetys EI OLE ilmainen palautus ja noutamatta jääneistä lähetyksistä veloitamme aina 19,90 € / lähetys.

Jos olet estynyt noutamaan lähetyksesi, niin olethan meihin yhteydessä viimeistään 4 päivän sisällä paketin saapumisesta noutopisteeseen. Tällöin pystymme vielä vaikuttamaan siihen, että lähetyksesi ei ehdi lähteä meille takaisin noutamattomana. Posti säilyttää paketteja noutopisteessä VAIN 7 ARKIPÄIVÄÄ.

KULJETUKSESSA RIKKOUTUNEET TAI KADONNEET LÄHETYKSET

Toisinaan voi käydä niin, että lähetys katoaa matkalla tai huolellisesta pakkaamisesta huolimatta kuljetuksen yhteydessä lähetykset voivat vaurioitua. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, ota tuotteesta kuva ja tee noutopisteessä heti asiasta vahinkoilmoitus. Ota sitten heti yhteyttä asiakaspalveluumme, niin toimitamme sinulle korvaavan tuotteen. Jos tilauksesi ei ole saapunut perille ja se on kadonnut matkalla sinulle niin ota heti yhteyttä Sopivasti.fi asiakaspalveluun kohtuullisessa ajassa, kuitenkin viimeistään 60 päivän sisällä lähetyksestä.

REKLAMAATIOT

Mikäli kuluttajalle on toimitettu väärä tuote, väärä tuotteiden määrä tai tuote on vaurioitunut, tulee kuluttajan ilmoittaa asiasta mahdollisimman pian kuitenkin kohtuullisessa ajassa viimeistään 30 päivän sisällä lähetyksestä Sopivasti.fi:ille joko kotisivujemme yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse.

YLIVOIMAINEN ESTE (Force majeure)

Sopivasti.fi ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus viivästyy, estyy tai vaikeutuu Sopivasti.fi:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten pandemiasta, sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Sopivasti.fi:in toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

RIITOJEN RATKAISU

Tästä etäkauppasopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

YHTEYSTIEDOT:

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 10–14
Puhelin: 040 6784041
Sähköposti: asiakaspalvelu@sopivasti.fi

Osoite:
Sopivasti Oy
Kauhavantie 190
62200 Kauhava

Y-tunnus: 3008431-3